Morče na talíři

Cestou ze San Pedra jsme se stavili v jedné hospůdce na místní tradiční specialitu - Cuy, po česku morče. Bohužel krasavice, co nám ho smažila na pánvi pod žehličkou nás nejen natáhla, ale kapátko to přemastila a já ho krkal ještě v noci v práci.
2012_04_20 San Pedro 319.jpg
2012_04_20 San Pedro 320.jpg
2012_04_20 San Pedro 321.jpg
2012_04_20 San Pedro 322.jpg
2012_04_20 San Pedro 323.jpg
2012_04_20 San Pedro 324.jpg
2012_04_20 San Pedro 325.jpg
2012_04_20 San Pedro 326.jpg
2012_04_20 San Pedro 327.jpg
2012_04_20 San Pedro 330.jpg
Cuy je plemeno morčete domácího vyznačující se velkým vzrůstem. Původ Cuy morčat Pochází z Jižní Ameriky do Evropy byli první Cuy přivezeni jako exotičtí mazlíci v 80.letech. V Jižní Americe se chovají hlavně na maso.V oblasti And kde je chudá země, není možný chov velkých hospodářských zvířat a maso na jejich jídelníčku najdete jenom při svátečních událostech. Cuy morčata se také používají v Peru jako platidlo a novomanželé dostávají novomanželé jako velmi cenné věno.
2012_04_20 San Pedro 329.jpg
2012_04_20 San Pedro 331.jpg
2012_04_20 San Pedro 332.jpg
2012_04_20 San Pedro 336.jpg
2012_04_20 San Pedro 337.jpg
14.03.2013 20:34:07
pompano
Tento web byl vytvořen pro mou rodinu a přátele. Na případné kritiky cizáků sere pes.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one